Veelgestelde vragen

Heeft u vragen over uw hor op maat? Hieronder kunt u antwoorden terugvinden op de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag of antwoord hier niet tussen staan, stel dan uw vraag via ons contactformulier.
                                                                                                                                                                                           

Algemeen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

INSECTEN BUITEN HOUDEN: ZO PAKT U HET AAN

Irritant gezoem, bulten of allergieën door beten: insecten kunnen op verschillende manieren uw woning binnendringen. Gelukkig kunt u de insecten een stap voor zijn. Met verschillende mogelijkheden is het namelijk mogelijk om insecten en ook ander ongedierte de weg naar uw woning te versperren. Benieuwd naar wat deze mogelijkheden zoal zijn? In dit nieuwe blog vertellen we u graag meer over deze opties en hoe u zelf uw huis insect- en ongediertevrij kunt houden.

GIF- EN ANDERE LOKMIDDELEN

Ongedierte als ratten of muizen is bijna alleen buiten de deur te houden met gif. En door ervoor te zorgen dat voedsel op goed afgesloten plekken bewaard wordt. Insecten kunt u ook met gif buiten de deur houden, maar ook met de bekende lokdoosjes. Echter is het gebruik van gif niet altijd milieuvriendelijk en ook andere, nuttige diersoorten kunnen dit gif binnen krijgen.

NATUURLIJKVRIENDELIJK: INSECTWERENDE PLANTEN

Wanneer er een tuin vlakbij de ramen en deuren ligt, kunt u hier eens proberen om insect werende planten te plaatsen. Planten zoals lavendel, rozemarijn en chrysanten zijn voorbeelden van planten waarvan gezegd wordt dat ze insecten buit de buurt houden. Lavendel houdt muggen en motten weg (vandaar dat velen een zakje lavendel in de kast hangen), terwijl chrysantgeur in veel insectensprays verwerkt zit. Citroen of citroenplanten helpen ook, maar dan zijn de insecten vaak al binnen en is het te laat

HORREN VAN EEN GOEDE KWALITEIT

Uiteindelijk zijn horren eigenlijk de meest adequate manier om het ongedierte buiten de deur of raam te houden. Maar niet iedere woning heeft natuurlijk dezelfde soorten ramen en deuren. Daarom is het plaatsen van een hor een klusje dat enige voorkennis vraagt. Echter kunt u in ons assortiment diverse type raamhorren en deurhorren vinden. Of het nu een draaikiepraam, kantelraam of een schuifpui is: bij Hamstra vindt u een hor voor een scherpe prijs die al het ongedierte buitenhoudt. Een voordeel: Wanneer u kiest voor een hor kunt u tijdens warme zomernachten de woning nog steeds ventileren. De gaatjes in het gaas zijn te klein voor insecten, maar groot genoeg om frisse lucht door te laten.

ZORG DAT ER NIETS TE HALEN VALT

Als u een hor heeft gekocht en ophangt, let dan ook altijd even op de afdichtingen van het kozijn: kunnen er misschien daar geen insecten door naar binnen komen? Ook bepaalde afdichtingen in de voegen, rondom de kruipruimte of kelder zijn een potentiele ingang voor insecten. Tot slot: zorg ervoor dat er helemaal niks te halen valt en probeer natuurlijke schuilplekken te verwijderen. Sluit verpakkingen van eten goed af en kijk uit met het verspreiden van zoet voedsel of drinken. Wat betreft muggen zijn wateroppervlaktes zoals een vijver of een teil water al snel een geschikte voedingsbron leefomgeving. Als uw ramen dichtbij dit soort plekken zijn, is een hor eigenlijk de enige goede optie om de insecten buiten te houden.

HOE MOET IK EEN HOR INMETEN?

Inmeten en monteren

Wanneer u een hor koopt is het natuurlijk ook de bedoeling dat deze geplaatst wordt. Nu is dit een klusje dat eenvoudig zelf uit te voeren is, vandaar dat er een handige gebruiksaanwijzing bij iedere hor geleverd wordt: of dit nu voor een deurhor of raamhor is. Toch is het verstandig om voordat u de hor ophangt met een aantal zaken rekening te houden. Wij zetten deze tips voor u op een rijtje zodat u snel kunt profiteren van uw nieuwe hor en insecten of ander ongedierte buiten de deur houdt.

Wel of niet op het kozijn monteren?

Een belangrijke vraag die u zich moet stellen wanneer u horren koopt: wil ik de horren op of in het kozijn plaatsen? In terminologie wordt dit ‘in de dag’ of ‘op de dag’ genoemd. Een hor die in het kozijn geplaatst wordt, zal weggewerkt zijn binnen het omringende kozijn. Een hor die ‘op de dag’ wordt gemonteerd, zal tegen de binnen- of buitenkant geplaatst worden.  Afhankelijk van het soort hor en uw persoonlijke keuze kunnen de horren dus op twee verschillende manieren gemonteerd worden

Een hor aan de binnen- of buitenkant van het huis?

Moet een hor aan de binnen- of buitenkant van uw raam of deur komen te hangen? Dit is deels ook afhankelijk van de draairichting van het raam of deur (opent hij naar binnen of naar buiten). Houd daarmee ook rekening of het gaat om een kiepraam of draaikiepraam. Wanneer u ervoor kiest om een hor aan de buitenkant van uw woning te plaatsen, is het aan te raden om te gaan voor een hor die beschermd wordt. Bijvoorbeeld door een cassette. De hor ligt, indien hij niet naar beneden is, opgerold in deze metalen bescherming

Bekijk hier de Montagehandleidingen

HOE MOET IK HORREN SCHOONMAKEN?

Is het zomerseizoen weer voorbij en zijn de dagen van bekwaam over? Dan volgt vaak een grote tuinschoonmaak om de tuin winterproof te maken. Vergeet hierbij zeker uw raam– en deurhorren niet. Horren hangen in het voorjaar of zomer ook vaak in stoffig weer of slecht weer. Vuiligheid vindt op die manier ook zijn weg en nestelt zich op uw hor. Bent u allergisch voor stof of huisstofmijt? Zorg dan altijd dat uw horren goed schoon worden gemaakt. Ook bij een pollenallergie zorgt regelmatig schoonmaken van de horren voor vermindering van de klachten. Maar hoe pakt u dat op een doeltreffende manier aan? Hieronder zetten wij een aantal schoonmaaktips voor horren voor u op een rijtje. Controleer uw hor tijdens de koude maanden

EEN REGELMATIG DOEKJE DOET WONDEREN

Als u in de zomermaanden het huis schoonmaakt, is het aan te bevelen om regelmatig de horren mee te nemen. Neemt u dit in uw wekelijkse schoonmaakrondje mee, dan hoeft u zich weinig zorgen te maken. Een schoonmaakdoekje over het gaas laten gaan is meer van voldoende. Zit er veel stof op uw hor? Dan kunt u hiervoor naast een doekje ook de stofzuiger gebruiken. We raden het u aan om niet de hele voet van de stofzuiger op de hor te zetten. Op die manier kan het gaas beschadigen. Horren houden vanzelfsprekend veel insecten tegen. Het kan zijn dat deze in de hor blijven steken. Ook even stofzuigen helpt u dan weer van de resterende beestjes in uw hor af.

VLEKKEN EN OF BESCHADIGINGEN

Modder of opspattend zand kunnen vlekken in de hor veroorzaken. Soms zijn deze vlekken niet gemakkelijk te verwijderen met een doekje en wat water. Gebruik dan wat schoonmaakmiddel om de vlekken van het gaaf af te krijgen. Houd hierbij altijd rekening met de sterkte van het schoonmaakmiddel en of uw hor hier wel tegen bestand is. Gelukkig zijn de horren van Hamstra vervaardigd uit materialen met een hoge kwaliteit en zijn daardoor bestand tegen roest, vocht en minimale beschadigingen.

EEN HOR VERVANGEN

Mankeert er iets aan uw hor? Dan kunt u de hor vervangen of laten repareren. Omdat uw hor van Hamstra vaak op maat wordt gemaakt, betekent dit echter niet dat er geen reserveonderdelen zijn. Gaas, de cassette waar de rol in opgeborgen ligt en bevestigingsonderdelen kunnen doorgaans vervangen worden.

HAMSTRA HEEFT HET

Helaas kan het gebeuren dat een oude hor in uw huis zodanig versleten is dat zelfs flink schrobben en schoonmaken niet helpt. Dan wordt het tijd dat u uw horren vervangt. Hiervoor bent u bij Hamstra aan het juiste adres. Ook als u afwijkende ramen of kozijnen heeft, kunt u bij ons toch de perfecte hor op maat kopen. Wij hebben zowel horren voor terrasdeuren, achterdeuren, schuifpuien en kantel- en draaikiepramen.

ZELF EEN HOR MONTEREN: ZO DOE JE DAT

Horren komen uitstekend van pas om insecten, maar ook ander ongedierte en zelfs pollen buiten de deur te houden. Vaak wordt gedacht dat het ophangen en plaatsen van horren door een installateur dient te gebeuren. Toch is dat zeker niet noodzakelijk: de horren van Hamstra heeft u op een snelle en eenvoudige boven uw raam of deur geplaatst. Wij gebruiken voor onze Horren verschillende materialen van een goede kwaliteit. Zo weet u zeker dat uw hor voor een lange(re) periode in uw leven meegaat. Waar u zoal op moet letten bij het monteren van een hor leest u in onderstaand artikel.

STAP 1. KIES DE JUISTE HOR

Allereerst is het belangrijk om de soort hor te kiezen: gaat u een hor voor achter of voor de deur plaatsen of wordt het een rolhor voor het raam. Al deze verschillende horren kunnen weliswaar zelf door u worden opgehangen maar hanteren daarvoor wel een ander systeem. Daarnaast is het belangrijk dat u ook rekening houdt met het type deur of raam dat u in uw woning heeft: kantelt het of draait het open of zoekt u een hor voor een schuifpui die openschuiven? Hamstra Horren heeft voor ieder type deur of raam namelijk een bijpassende hor.

STAP 2. MEET DE MATEN

Ieder type hor heeft weer andere afmetingen. Daarom is het belangrijk om, voordat u een nieuwe hor gaat kopen, de juiste afmetingen van uw kozijnen te weten. Meet daarbij de lengte, de hoogte en ook de breedte van het kozijn zorgvuldig op. Een te kleine of juist te grote hor is zonde van je tijd en geld. Bedenk daarbij dat een hor ‘op’ of ‘in’ het kozijn geplaatst kan worden. In het kozijn betekent dat de hor binnen de afmetingen van het kozijn past, terwijl een hor die ‘op’ het kozijn valt vaak boven het raam of deur bevestigd is. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant.

STAP 3. HET JUISTE MATERIAAL

Zelf hoeft u vaak weinig aan te passen aan de hor. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld de frames om de hor nog wel op de juiste maat gezaagd dienen te worden. Echter worden de horren van Hamstra Horren verkocht in een groot aantal standaardmaten. Zo heeft u altijd een hor of rolhor die perfect aansluit op de kozijnen van uw raam of deur.

STAP 4. MONTAGE EN AFWERKING

De afwerking en montage is per hor verschillend. Veelal gebeurt de montage met schroeven, en een enkele keer met plakken. Wanneer de hor is opgehangen kan deze afgewerkt worden. Per type hor is het verschillend of er afdekkapjes, afdek strips of afdekdopjes bij de hor worden geleverd.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN IN EN OP DE DAG MONTAGE?

“In de dag” en “op de dag” zijn vaktermen waarmee bedoeld wordt of de hor in, of op het kozijn gemonteerd dient te worden. In de dag staat voor in het kozijn, en op de dag staat voor op het kozijn. Enkele horren zijn zowel in – als op de dag te bevestigen, het merendeel van de horren zijn thans in – of op de dag te monteren.

HOE PLAATS JE EEN HOR VAN HAMSTRA?

Het plaatsen van een Hamstra hor doet u eenvoudig zelf aan de hand van onze praktische handleidingen. U maakt de hor zelf op maat of u laat hem op maat maken in onze eigen fabriek. Indien u de Hamstra hor zelf op maat maakt, dan heeft u wat tijd nodig om alle onderdelen passend te maken voor uw kozijn. In de handleiding van onze horren leggen we stap voor stap uit hoe u de hor plaatst en monteert.

HOE KAN IK DE HORREN VAN HAMSTRA INMETEN?

Als u een hor wilt aanschaffen, dient u uw kozijn in te meten. Het is belangrijk om te weten dat u altijd de binnenmaten van het kozijn moet aanhouden bij het selecteren van de juiste maat. U meet als eerste de lengte als de breedte van het kozijn op. Doe dit altijd op twee punten om er zeker van te zijn dat het kozijn recht is. Vervolgens meet u onder en boven de dikte van het kozijn op. Onze handleidingen laten ook altijd zien hoe u uw kozijn opmeet.

HOE BEVESTIG JE DE HORREN VAN HAMSTRA?

Onze horren zijn op verschillende manieren te bevestigen. Sommige horren bevestigt u met schroeven, terwijl andere met klemmen of klittenband vast te zetten zijn. Bij een aantal producten is schroeven of boren niet eens nodig, wel zo makkelijk. Let daarbij ook op of de hor in of op de dag gemonteerd moet worden. Bij montage in de dag wordt de hor aan de binnenkant van het kozijn bevestigd. Bij op de dag monteert u de hor tegen het kozijn. We hebben bij ieder product beschreven hoe u de Hamstra hor bevestigt en monteert.

Hoe kies ik een juiste hor?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

WELKE HOR PAST VOOR EEN SCHUIFPUI?

De schuifpui komt u vaak tegen als tuin- of terrasdeur en vormt daardoor een voorname verbinding tussen binnen en buiten. Zeker in de zomer of lente is het een welkome manier om de kamer te voorzien van frisse lucht. Als de winter weer aanbreekt zal een hor zijn praktische doel enigszins verliezen. Daarom dient u hem ook goed op te kunnen bergen. In het voorjaar kunt u hem dan weer snel tevoorschijn halen. Bent u op zoek naar een nieuwe hor voor uw schuifpui? Dan bent u met ons assortiment aan het goede adres. Maar welke hor past het beste boven een schuifpui? Hieronder leest u meer over de combinatie van horren bij schuifpuien.  

Hamstra Schuifhordeur solide sfeerDUBBELE HOR

De dubbele hor gebruikt u het beste bij een schuifpui die van het midden naar de buitenkanten openschuift. Horren worden bij schuifpuien binnen of buiten gemonteerd, maar nooit op de deur zelf. Zo kunt u de deur openen en sluiten, maar toch de hor laten zitten. Als u de hor niet uitrolt, ligt deze veilig in een cassette van aluminium. Regen of roest hebben zo geen invloed op uw hor.

ENKELE HOR

Heeft u een schuifpui waarvan slechts een deur tegelijk openschuift of draait? Dan kunt u prima onze enkele hor toepassen. Deze past prima over het gat van de deur en beschermt vaak net zo goed als een deur voor een dubbele deur of schuifpui. Let wel op: de meeste modellen van Hamstra zijn alleen in maatwerk verkrijgbaar.

PLISSÉ HOR

Met een plissé hor heeft u een hor die als een soort ‘harmonica’ zichzelf op- of uitvouwt als u de hor sluit. Plissé horren zijn verkrijgbaar dubbele en enkele varianten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een ander soort stof dan bij de hier boven genoemde soorten. Hoewel plissé (zeker wanneer toegepast in luxaflex of in jaloezieën) niet altijd doorzichtbaar is, zijn de horren van Hamstra dat niet. Licht van buiten wordt dus niet tegengehouden door de hor.  

BIJ TWIJFEL: GEBRUIK ONZE KEUZEHULPHamstra Schuifhor deur solide profielen

Een goed passende hor is essentieel. Twijfelt u nog over welk model of type het beste is om voor of achter uw raam te plaatsen? Dan kunt u te allen tijde de online keuzehulp toepassen. In één oogwenk ziet u precies welke hor geschikt is voor uw soort deur. Uw favoriete hor gevonden? Vergeet ook dan niet om het kleurenaanbod per hor uit te kiezen. Veel van onze producten zijn in alle gangbare RAL-kleuren beschikbaar.

 

WAT TE DOEN MET HORREN IN DE WINTER?

Wanneer de zomer voorbij is, neemt ook de overlast door vliegen en muggen als vanzelfsprekend af. Dit komt omdat deze insecten, met name in de zomer en lente, eitjes leggen en zich vermenigvuldigen en zo voor veel overlast kunnen zorgen. Een hor voor uw deur of raam is dan de beste oplossing. Maar wat moet u eigenlijk doen met een hor in de herfst of winter? Moet u ze losmaken en schoonmaken? Hieronder vertellen we u graag meer over het bewaren en onderhouden van horren buiten de zomertijd. Zo weet u precies wat u moet doen als kou en vorst hun intrede doen.

ZIJN ER INSECTEN IN DE WINTER?

Allereerst zijn er wel insecten in de winter? Een belangrijke overlevingsfactor voor insecten is de omgevingstemperatuur. Dit zorgt ervoor dat ze energie krijgen bij warmte, maar ook dat ze trager worden bij koude temperaturen. Insecten, maar lang niet allemaal, zoeken dan een plek om te overwinteren. Dus ja: ze zijn er wel, maar laten zich nauwelijks zien. Ook komt er maar weinig nieuw nageslacht bij. Omdat we met name in Nederland de afgelopen jaren vrij warme winters hebben gehad, kan het zomaar zijn dat insecten niet in winterslaap gaan en hun leven dus wel door blijft gaan. Een andere reden waarom we minder insecten zien en daardoor ook minder snel een hor nodig hebben, komt omdat onze ramen dicht zijn. Tijdens koude winterdagen zal men de verwarming hoger zetten en de ramen sluiten.

VERSCHILLENDE SOORTEN HORREN

Er is natuurlijk een breed aanbod op het gebied van horren. Afhankelijk van het type hor kunt u ervoor kiezen om hem te laten hangen niet. Wij zetten hier de verschillende types voor u op een rijtje:
  • Hor buitenzijde: De hor aan de buitenkant kunt u doorgaans gewoon laten hangen. Zeker als het om een rolhor van Hamstra Horren gaat, weet u dat deze hor met metalen of aluminium behuizing tegen een stootje kan. De hor ligt ook tijdens de winterdagen veilig opgeborgen in de cassette.
  • Hor binnenzijde: Een hor aan de binnenzijde van uw woning kunt u gewoon laten hangen, al dan niet opgerold.
  • Losse hor of horgaas: Dan is er nog de losse hor voor achter het raam of deur. Deze horren kunt u eventueel zelf losmaken en ook schoonmaken. Let in ieder geval wel op het materiaal. Wanneer het gaas beschadigd is kan het meer schade oplopen tijdens de schoonmaak gebeurt.

GEEF UW HORREN EEN OPKNAPBEURT

Nu uw horren toch niet gebruikt worden, vormt dat een goede gelegenheid om ze eens te testen of te controleren: werkt alles nog? Moeten er nog onderdelen veranderd worden? Controleer ze bij voorkeur voordat de winter en vorst intreden. Horren van Hamstra kunt u vaak zelf monteren en dus ook loskoppelen om te controleren. Bij schoongemaakte horren vermijdt u de kans op vuiligheid dat achterblijft en vastvriest.

WAAR MOET EEN GOEDE HOR AAN VOLDOEN?

Horren van Hamstra staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Wanneer u van plan bent om degelijke horren voor uw deur of raam aan te schaffen, is Hamstra een merk dat garant staat voor kwaliteit. Hamstra staat bekend als een expert op het gebied van goede horren. Maar waar moet een goede hor eigenlijk aan voldoen. Hieronder leggen wij dat graag aan u uit, zodat ook u op korte termijn mogelijk kunt genieten van een insecten- en ongediertevrij huis dankzij een hor van Hamstra voor u raam of deur.

BESCHERMING

Een hor heeft u doorgaans vooral in de periodes nodig waarin het lekker weer is en de ramen en deuren openstaan. Daarom is het belangrijk dat een hor niet alleen in die tijd tegen een stootje kan, maar ook in de tijden dat een hor niet nodig is. Speciaal hiervoor heeft Hamstra een assortiment rolhorren die de hor beschermen wanneer u hem niet gebruikt. Door middel van een cassette (vaak van sterk materiaal zoals aluminium) rolt men de hor op, zodat hij in de winter beschermd is. Daarnaast worden horren vaak met een geleider in het kozijn geplaatst. Deze geleiders kunnen tegen een stootje. Het gaas van een hor moet bovendien ook sterk zijn en van hoge kwaliteit. Zo heeft u langer plezier van uw hor.

GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Een hor is vaak een directe oplossing tegen muggen en ander ongedierte dat uw woning binnen probeert te komen. Daarnaast is een hor ook een goed beschermmiddel tegen pollen wanneer u last van hooikoorts hebt. Vaak is een hor een snelle oplossing van zo’n probleem, gebruiksvriendelijkheid is daarbij welkom. Horren kunt u daarom makkelijk afsluiten dankzij die eerdergenoemde rails. De behuizing rondom de horren van Hamstra zorgt er bovendien voor de hor soepel omhoog en omlaag kan. Anderzijds zijn er ook eenvoudige gaashorren voor achter een raam.

EEN HAMSTRA HOR KOPEN

Heeft u na het lezen van deze teksten nog vragen over de werking en gebruiksvriendelijkheid van een hor of bepaalde eigenschappen? Bekijk hiervoor de website. Voor advies kunt u altijd terecht in onze studio te Oldenzaal. Het personeel aldaar voorziet u graag van advies bij de aankoop, montage of afwerking van uw hor voor deur of raam. Tevens vindt u in onze uitgebreide catalogus meer informatie per type hor. Heeft u al een of meerdere type horren in gedachten maar twijfelt u nog over enkele specificaties? Dan valt de keuzehulp ook altijd te raadplegen.

EEN HOR KOPEN: WAAR MOET U OP LETTEN?

Wanneer u een nieuwe hor gaat kopen is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Bij WoudenbergWonen vinden we het dan ook belangrijk dat u van tevoren weet naar wat voor soort of type hor u op zoek bent. Houdt u van een bepaalde kleur of kwaliteit? Of bent u op zoek naar een hor die zowel binnen of buiten gemonteerd kan worden. Hieronder stellen we een aantal vuistregels op waar u op moet letten wanneer u van plan bent om een of meerdere nieuwe horren aan te schaffen.

HET GEBRUIK

Horren dienen voornamelijk om ongedierte en vuil tegen te houden. Door middel van het gaas dat gebruikt wordt bij onze horren kunt u bovendien uw kamer in de zomer ventileren. Denk voordat u een hor aanschaft altijd na over het gebruik en de omstandigheden waar uw nieuwe hor tegen moet kunnen. Het weer, zonlicht en tijd hebben invloed op uw hor.

KWALITEIT

Een belangrijk onderdeel van horren is de kwaliteit. Zeker wanneer u voor een hor kiest die aan de buitenkant van het raam of deur gemonteerd wordt. Hiervoor is een hor van een meer duurzame kwaliteit beter. Niet alleen het frame of de cassette waarin de rol opgerold wordt, maar ook het gaas. Hamstra levert daarom diverse horren in prijsklassen en kwaliteit. U kunt ervan uitgaan dat de kwaliteit van het gaas van een hoge graad is, bovendien zijn ze windvast door het stevige raamwerk waarin ze bevestigd zijn. Zo hebben vliegen, muggen of ander ongedierte geen kans om uw woning binnen te komen. Onze horren worden daarnaast in standaardkleuren voorzien, maar kunnen tegen een meerprijs eventueel in diverse RAL-kleuren geleverd worden.

DE INSTALLATIE

Wat betreft de installatie: een hor van Hamstra kan altijd op maat gemaakt  en zelf gemonteerd worden.

HAMSTRA HEEFT HET

Het is belangrijk dat uw nieuwe hor goed bij uw woning past. Niet alleen de kleur, maar ook de uitwerking en afwerking zijn belangrijk. Bekijk de verschillende modelen op onze website bekijk hier de brochure van ons totale assortiment.

KAN IK EEN HOR PLAATSEN ALS ER HANG- EN SLUITWERK (UITZETIJZER) IN DE WEG ZIT?

Soms kan het voorkomen dat er een uitzetijzer in de weg zit voor het plaatsen van een hor. Dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Om toch uw hor te kunnen monteren kunt u ervoor kiezen om het uitzetijzer te vervangen door een telescopische variant. Houd er dan wel rekening mee dat de hor vervolgens op de dag, ofwel op het kozijn, moet worden gemonteerd omdat het telescopische uitzetijzer binnen het kozijn valt zoals hieronder op de foto te zien is. Hang en sluitwerk hor

IN WELKE KLEUREN ZIJN HAMSTRA HORREN TE BESTELLEN?

Raam- en deurhorren uit het standaard-assortiment zijn voornamelijk in de kleuren RAL 9010 (wit) en RAL 9001 (crème wit) verkrijgbaar. De gebruikelijke gaasdoeken in dit assortiment zijn grijs, en bij plisséhorren is het gaasdoek zwart. Voor als u specifieke kleur-wensen heeft, biedt het maatwerkassortiment vele mogelijkheden: u kunt kiezen uit maar liefst 180 verschillende RAL-kleuren en er zijn verschillende soorten gaasdoeken toepasbaar. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor zwart of grijs. Getoonde kleuren, kunnen afhankelijk van uw beeldscherminstellingen, afwijken van de werkelijkheid.

KAN IK EEN HAMSTRA HOR AAN DE BUITENZIJDE VAN MIJN HUIS MONTEREN?

Sommige horren zijn aan de buitenzijde te monteren. Vaak gebeurt dit bij een raam of deur die naar binnen opendraait zodat de hor niet in de weg zit.  

HEEFT HAMSTRA HORREN IN HET ASSORTIMENT DIE ZONDER SCHROEVEN TE BEVESTIGEN ZIJN?

Soms is het helemaal niet wenselijk om te moeten boren en schroeven in de kozijnen. Hieronder ziet u voor zowel ramen als voor deuren de mogelijkheden voor insectenwering waarbij het niet nodig is om te schroeven:

HORREN ZONDER TE SCHROEVEN VOOR RAMEN:

Raam inzethor Basic Raam inzethor Ultra Raam inzethor Flex

HORREN ZONDER TE SCHROEVEN VOOR DEUREN:

  • geen
Alle Hamstra deurhorren binnen ons assortiment hebben een schroefbevestiging.

IK HEB EEN HUISDIER, WELKE HOR IS DAAR HET MEEST GESCHIKT VOOR?

Als u wenst dat uw huisdier zelfstandig naar binnen en naar buiten kan is een magneet- of lamellenhor  de beste keus. Deurhor "Solide" heeft de mogelijkheid voor een kattenluikje. Deur vaste hor Solide Deur schuifhor Solide

WAT IS DE BESTE HORDEUR?

Wij streven ernaar om voor elk type raam of deur de beste hor aan te bieden. Via de keuzehulp helpen we u graag een handje bij het selecteren van de beste hor voor uw raam of deur.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN PLISSé HORDEUR?

  • Geschikt voor binnen- of buitenmontage
  • Geschikt voor draaideuren of schuifpui
  • Voorzien van rupskettingen boven en onder
  • Gemakkelijk te bedienen
  • Ondergeleiding slechts 5mm hoog
  • Max. Hoog 296 cm x Breed 200 cm
  • Plissé gaas, zwart of grijs, 20mm diepe plooien
  • Blijft in elke gewenste staand staan
  • Alle Ral kleuren mogelijk
  • Ook leverbaar in standaard maten
  Bekijk hier de plissehordeur Allure 

Bestellen en betalen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

WELKE PRIJS WORDT ER GETOOND?

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. De prijs van uw hor wordt bepaald door de door u gewenste maten en gekozen opties. Eventuele kortingen en of waardebonnen, worden in de winkelmand verrekend. Vermelde prijzen zijn onder voorbehoud van eventuele (type) fouten. Indien een eventuele foutieve prijsvermelding bij verwerking van uw opdracht wordt geconstateerd, ontvangt u daarvan binnen 3 werkdagen bericht. In overleg wordt de prijs naar boven of beneden aangepast. Bij geen overeenstemming kan uw order door u of ons worden geannuleerd.  

HOE KAN IK EEN HOR BESTELLEN?

Online bestellen via de website

Kies de gewenste hor. De keuzehulp kan u daarbij helpen. Plaats uw hor op maat in de winkelmand. Vul uw NAW-gegevens in en kies de gewenste betaalmethode. U hoeft geen account aan te maken om te kunnen bestellen. Na uw bestelling ontvangt u per e-mail een orderbevestiging met een overzicht van uw bestelling. Geen orderbevestiging ontvangen! Controleer dan uw map met ongewenste e-mails. Uw bestelling wordt verwerkt  nadat u de bestelling heeft verzonden. Heeft u gekozen voor vooruitbetaling per bank, dan wachten met het verwerken van uw bestelling totdat uw aankoopbedrag bij ons is geregistreerd. Bij vooruitbetaling begint de levertijd op het moment dat uw betaling is geregistreerd.

Telefonisch bestellen

Bestelt u liever telefonisch, dan kan dat natuurlijk ook via 0541-200268. Wij zijn u tijdens onze openingstijden graag van dienst. Daarna sturen we per e-mail de orderbevestiging en factuur.

Onze studio bezoeken?

Maak uw afspraak in de online afspraakplanner.  

KAN IK MIJN BESTELLING (NOG) WIJZIGEN?

Wijzigingen van uw bestelling met standaard producten is altijd mogelijk. Zelfs 14 dagen nadat u uw bestelling heeft ontvangen. Wijziging van een bestelling van uw hor op maat en of in niet-standaardkleur is mogelijk binnen 24 uur na ontvangst van uw orderbevestiging. Als u iets wilt wijzigen, laat het ons zo spoedig mogelijk weten. Reeds  in productie genomen horren op maat, kunnen niet worden geannuleerd en of geretourneerd.

Bezorging De levering wordt door verschillende vervoerders verzorgd. Dit is afhankelijk van de omvang van uw bestelling. Uw bestelling leveren wij af aan huis, tot achter de eerste deur op de begane grond. Woont u in een flat of een appartement, dan leveren wij uw bestelling tot achter de eerste deur op de begane grond van het complex. Kosten Woudenbergwonen bezorgt vanaf € 450,00 uw hor op maat gratis in heel Nederland. Bestellingen tot € 450,00 hanteren wij max. € 19,50 bezorgkosten

HOE KAN IK MIJN BESTELLING BETALEN?

U kunt op verschillende wijzen betalen. Er worden geen extra betaalkosten in rekening gebracht. Betaalopties: iDeal Creditcard (Mastercard en VISA) Apple pay Vooruitbetaling per bank  

Wat is de levertijd van een hor op maat?

De levertijd is afhankelijk van de kleurkeuze. » Standaard kleuren gemiddeld 15 werkdagen » Overige RAL-kleuren gemiddeld 20 werkdagen ( 5 werkdagen per week)

Service

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

WAT ZIJN DE BESTE MANIEREN OM EEN HOR TE BEVESTIGEN?

Wanneer u een hor koopt is het natuurlijk ook de bedoeling dat deze geplaatst wordt. Nu is dit een klusje dat eenvoudig zelf uit te voeren is, vandaar dat er een handige gebruiksaanwijzing bij iedere hor geleverd wordt: of dit nu voor een deurhor of raamhor is. Toch is het verstandig om voordat u de hor ophangt met een aantal zaken rekening te houden. Wij zetten deze tips voor u op een rijtje zodat u snel kunt profiteren van uw nieuwe hor en insecten of ander ongedierte buiten de deur houdt.

WEL OF NIET OP HET KOZIJN?

Een belangrijke vraag die u zich moet stellen wanneer u horen koopt: wil ik de horren op of in het kozijn plaatsen? In terminologie wordt dit ‘in de dag’ of ‘op de dag’ genoemd. Een hor die in het kozijn geplaatst wordt, zal mooi weggewerkt zijn in het omringende kozijn. Een hor die ‘op de dag’ wordt gemonteerd, zal tegen de binnen- of buitenkant geplaatst worden. Hierdoor blijft u dus de hor goed zien en deze wordt niet aan het zicht onttrokken door het kozijn. Afhankelijk van het soort hor en uw persoonlijke keuze kunnen de horren dus op twee verschillende manieren gemonteerd worden.

EEN HOR AAN DE BINNEN- OF BUITENKANT VAN HET HUIS

Moet een hor aan de binnen- of buitenkant van uw raam of deur komen te hangen? Dit is deels ook afhankelijk van de draairichting van het raam of deur (opent hij naar binnen of naar buiten?). Houd daarmee ook rekening of het gaat om een kiepraam of draaikiepraam. Wanneer u ervoor kiest om een hor aan de buitenkant van uw woning te plaatsen, is het aan te raden om te gaan voor een hor die beschermd wordt. Bijvoorbeeld door een cassette. De hor ligt, indien hij niet naar beneden is, opgerold in deze metalen bescherming.

HOE MOET IK KIEZEN?

Een goede hor voor uw raam kiezen kan een lastige opgave zijn. Gelukkig hebben wij  daar iets op bedacht: de online horwijzer. Via deze handige applicatie kunt u door middel van eenvoudige stappen de juiste hor bij uw raam kiezen. Bij iedere hor wordt een passende gebruikshandleiding geleverd waarin wordt uitlegt hoe u de hor op de juiste manier moet installeren.

MIJN HAMSTRA HOR IS STUK, WAAR KAN IK TERECHT VOOR SERVICEONDERDELEN EN/OF REPARATIE?

Vervelend dat uw hor stuk is. Neem tijdens openingstijden telefonisch contact met ons op via nummer 0541-200268 of stuur een mail aan info@woudenbergwonen.nl.

WAT IS DE GARANTIE OP EEN HAMSTRA HOR?

Op alle horren van Hamstra zit een garantie van 5 jaar. Deze garantie geldt alleen op producten die op de juiste manier zijn geïnstalleerd en gebruikt. De garantie geldt uitsluitend voor de eerste koper, na het tonen van het originele aankoopbewijs. De verplichting van Hamstra is beperkt tot het vervangen van defecte materialen of onderdelen met gelijke of vergelijkbare onderdelen. Onder de garantievoorwaarden vallen alle mechanische onderdelen, de constructie van de hor en de koorden. Ook op horrengaas en de verwerking van gaas in de hor geldt een garantie van 5 jaar.

WAAR KAN IK MIJN KLACHT MELDEN?

Natuurlijk willen ook wij graag dat u tevreden bent over ons en onze producten. Als u een klacht heeft neem dan z.s.m. contact met ons op. Wij zullen er alles aan doen uw klacht naar tevredenheid op te lossen. Stuur uw klacht onder vermelding van uw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en bestelnummer naar ons e-mailadres: info@woudenbergwonen.nl Uw klacht wordt binnen de CBW voorwaarden in behandeling genomen.

KAN IK MIJN BESTELLING RETOUR ZENDEN?

U heeft het recht om binnen 14 dagen uw online koopovereenkomst te herroepen. U mag de online bestelling retour sturen aan: Woudenbergwonen Nijverheidsstraat 50 7575 BK Oldenzaal o.v.v. uw ordernummer Verzendkosten voor retour zijn voor uw rekening. Indien de standaard producten in de ongeopende originele verpakkingen door ons onbeschadigd worden ontvangen, dan ontvangt u het volledige aankoopbedrag retour. Producten die op maat zijn geleverd, kunnen wettelijk gezien niet retour worden gezonden, omdat deze speciaal voor u op maat zijn geproduceerd. Artikel 18 CBW voorwaarden

Inmeten & montage

Lees meer over het inmeten van uwhoropmaat

Keuzehulp

Gebruik de keuzehulp bij het vinden van de juiste hor

Veelgestelde vragen

Vind antwoorden op de veel gestelde vragen

Brochure bekijken

Hamstra horren maatwerk